Pressreleaser

 • Det goda föräldraskapet i fokus på årets mässa

  Baby & Barn storsatsar på det redaktionella innehållet i årets mässupplaga. Nytt för i år är tre seminariescener som arrangeras tillsammans med de nya samarbetsparterna Lillugglans BVC och Family-Lab.se.

  Publicerat 2014-02-06

 • Familjelivet i fokus på årets Baby & Barn-mässa

  Trenden är tydlig - intresset för barn och familjeliv är större än någonsin. I sociala medier haglar tips och diskussioner i ämnen som rör alla delar av familjelivet. Ett fenomen som Svenska Mässan valt att ta fasta på när man till helgen slår upp portarna till Baby & Barn 2013.

  Publicerat 2013-02-20

 • Bra handel på årets Baby & Barn-mässa

  I strålande solsken öppnade i fredags sjunde upplagan av Göteborgs barnvänligaste mässa. Medverkade gjorde 115 företag och organisationer. På sista dagen kunde Anna Jarnö, mässansvarig, konstatera att Baby & Barn numera är en efterlängtad händelse för många.

  Publicerat 2012-03-05

 • Mojje utsedd till Barnens Vän

  Nu har barnfamiljerna sagt sitt. Barnens Vän 2012 är Mojje, eller Morgan Johansson som han egentligen heter. Mojje har gjort flera barnprogram, bland annat Nicke & Mojje. Han är också involverad i flera projekt för att hjälpa sjuka barn. Prisutdelningen sker på Baby & Barnmässan den 2 mars.

  Publicerat 2012-03-02

 • Svårt för föräldrar att välja bilbarnstol

  Merparten av småbarnsföräldrarna upplever att det är svårt att välja rätt bilbarnstol. Detta visar en undersökning som Svenska Mässan och NTF Väst har gjort bland småbarnsföräldrar. På Baby & Barnmässan 2-4 mars får de möta experter från NTF Väst, ställa frågor om bilbarnstolar och handfast lära sig hur man ska montera dem.

  Publicerat 2012-02-28

 • Avdramatisera skolstarten!

  Aldrig någonsin har det hänt så mycket på en gång inom skolans område. Många föräldrar och barn har massor med funderingar. Därför erbjuder Baby & Barn-mässan aktiviteten ”Leken i Skolan”. Här får alla som är nyfikna på förskola, förskoleklass och grundskola delta i roliga aktiviteter och en möjlighet att få svar på sina frågor.

  Publicerat 2012-02-21

 • Felmonterade bilbarnstolar kan vara livsfarliga.

  Flera tester, utförda av bland andra av Motormännen och Råd & Rön, visar att det kan vara förenat med livsfara att montera bilbarnstolar fel. Många föräldrar betalar tusentals kronor för bilbarnstolar som de sedan använder felaktigt. Vid vissa olyckor hade dödliga skador kunnat undvikas med rätt kunskap.

  Publicerat 2011-12-19

 • Succé för årets Baby & Barn

  Den sjätte upplagan av Göteborgs barnvänligaste familjefest brakade i fredags loss med rekordmånga 130 utställare. På mässans sista dag kunde Anna Jarnö, mässansvarig, konstatera att mässan fortsätter att växa på flera olika sätt.

  Publicerat 2011-04-18

 • Prisutdelning till Barnens Vän startskottet

  I dag öppnar årets Baby & Barn-mässa som fullkomligt bubblar av lek bus och skoj med plats för hela familjen. I år bjuds på ett större scenområde och flera helt nya aktiviteter, till exempel leksaksbytarbord, studsmattor, Ikeas lekhörna, Ekostigen och mycket annat. En nyhet för i år är också utmärkelsen ”Barnens Vän” som i samband med invigningen delades ut till Eva Funck, en tv-personlighet och förebild för många barn.

  Publicerat 2011-04-15

 • Har kvinnor och män olika krav vid val av barnvagn

  Att välja barnvagn är ofta ett kärt bekymmer för många nyblivna föräldrar. Utbudet är enormt vilket inte gör saken lättare. På mässan Baby & Barn ges besökarna en unik möjlighet att testa tolv barnvagnar från ledande leverantörer i branschen. Här blir det dessutom tydligt vad som styr valet av barnvagn för män respektive kvinnor.

  Publicerat 2011-04-12

Fler nyheter

1, 2, 3.